همشهری آنلاین: آملی لاریجانی با بیان اینکه قوقه قضائیه و همه نهادهای مرتبط باید برخورد قانونی با هنجارشکنان داشته باشند گفت: در این برخورد نباید مرتکب هنجارشکنی و منکر دیگری شد و نباید با تعدی به حقوق شهروندان همراه باشد

لاریجانی آملی

به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به فضائل و برکات ماه رجب و امیدواری مومنان و اهل دعا به پذیرفته شدن دعاها در این ماه شریف، به برگزاری مراسم اعتکاف در سراسر کشور نیز اشاره کرد و گفت: اعتکاف فرصت بسیار مغتنمی برای خلوت با خداوند متعال است و بحمدالله هر سال باشکوه‌تر از گذشته برگزار می‌شود و جوانان بسیاری را می‌بینیم که در این مراسم معنوی طعم و لذت سخن گفتن با خدا را تجربه می‌کنند.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه «مراسم اعتکاف تبدیل به پدیده‌ای مهم در کشور شده است» افزود: در زمانه‌ای که عوامل و ابزار غفلت از در و دیوار می‌بارد گرایش به معنویات و حضور چشمگیر جوانان ما در مراسم اعتکاف نعمت بزرگی است که باید قدر آن را دانست.

آملی‌لاریجانی با اشاره به تلاش غربی‌ها بویژه از طریق رسانه‌های خود برای سلطه فرهنگی بر دنیا و گسترش نگاه مادی و غفلت از معنویات، تاکید کرد: غربی‌ها سال‌ها و بلکه قرن‌ها به دنبال تثبیت سلطه فرهنگی خود بر دنیا بوده‌اند و این مسئله در تمامی مسایل فرهنگی بویژه فیلم‌ها، داستان‌ها و رمان‌های آنها کاملاً مشهود است.

آملی‌لاریجانی بی‌توجهی رسانه  ای غربی به مراسم اعتکاف و گردهمایی معنوی جوانان کشورمان در مساجد را تلاشی برای فراگیر نشدن این پدیده مهم توصیف کرد و گفت: حادثه عجیب این است که رسانه‌های غربی که مسائل به مراتب کوچکتر و کم اهمیت‌تر در نقاط مختلف دنیا را در ابعاد وسیع به دنیا مخابره می‌کنند؛ توجهی به موضوع اعتکاف ندارند.

رئیس دستگاه قضا از مسئولان و متولیان فرهنگی کشور خواست برنامه‌ریزی مناسبی برای راه‌های انعکاس مطلوب و موثرتر مراسم اعتکاف پیدا کنند و در عین حال به دنبال یافتن مصادیق و نمونه‌های دیگری از مراسم دارای مضامین دینی و معنوی باشند که بتواند در سیر معنوی همه و خصوصاً جوانان مؤثر باشد و طعم محبت و عبودیت حق را به همه بچشاند.

آملی‌لاریجانی تصریح کرد: در مقابل تلاش رسانه‌های غربی در گسترش سلطه فرهنگی خود و بی‌توجهی به امور معنوی ما هم باید طرح‌های مناسبی برای تجلیات معنوی کشورمان بیابیم و برنامه‌ریزان فرهنگی کشور باید به دنبال این باشند که چگونه می‌شود مسائل و مراسم با رنگ و بوی دینی را در جامعه گسترش داد و از آن حمایت کرد.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت سالروز حادثه طبس گفت: در جریان حادثه عظیم طبس آمریکایی‌ها از قدرت الهی و امدادهای غیبی خداوند غافل بودند و نمی‌دانستند که همه چیز در ید قدرت الهی است.

آملی‌لاریجانی امدادهای غیبی خداوند را نتیجه تقوای الهی، ایمان و یقین به قدرت لایزال الهی دانست و گفت: تنها راه بهره مندی از الطاف الهی و امدادهای او تقوا و توکل به حق متعال است.

وی به سخن امام خمینی (ره) که فرموده بود شن‌های روان طبس مأموران الهی بودند، اشاره کرد و گفت. امام (ره) از هر حادثه و پدیده‌ای برای روشن ساختن ابعاد قدرت الهی و توحید حق استفاده می‌کردند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه سخنان خود به احکام دیوان عالی آمریکا که نوعی دستبرد آمریکایی‌ها به اموال جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود اشاره کرد و با محکوم کردن این اقدام اظهار کرد: آمریکایی‌ها توسط دیوان عالی خود حکم مفتضحانه‌ای صادر کردند و بدون هیچ دلیلی حادثه‌ای را که 30 سال پیش در کشوری که خود اشغال کرده بودند؛ رخ داده، به ایران ربط داده‌اند در حالیکه باید پرسید این پرونده چه ربطی به ایران دارد جز اینکه شما بخواهید قدرت نمایی کنید و البته آمریکایی‌ها بدانند دولت و ملت ایران تسلیم این قدرت نمایی‌ها نخواهند شد.

رئیس قوه قضائیه طرح چنین مسائلی را مخالف روح برجام دانست و با انتقاد از اینکه «آمریکایی‌ها دست دوستی دراز می‌کنند و در عین حال از پشت خنجر می‌زنند» تاکید کرد: دولت محترم و وزارت امورخارجه باید با قدرت و صلابت در مقابل چنین حرکاتی بایستند.

آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه «نباید از خنده‌ها و خوش و بش‌های آمریکایی‌ها گول خورد» افزود: همه باید در مقابل اقدامات و تحرکات آمریکا به هوش باشیم و قوه قضائیه نیز در این راه هر امکان و قدرتی داشته باشد در کمک به دولت دریغ نخواهد کرد.

رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم رعایت هنجارهای اخلاقی و دینی گفت: این هنجارها حتی اگر شکل قانونی نیز به خود نگرفته باشند واجب الرعایه هستند و در صورت قانونی شدن آنها، لزوم رعایتشان واضح‌تر است.

رئیس قوه قضائیه افزود: متاسفانه برخی افراد در اثر غفلت و اشتباه و تحریک برخی رسانه‌ها در مسیر هنجارشکنی قرار می‌گیرند و دولت، نیروی انتظامی، قوه قضائیه و همه نهادهای مرتبط باید برخورد قانونی با این هنجارشکنان را در دستور کار قرار دهند.

آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه «البته در برخورد با هنجارشکنی‌ها نباید مرتکب هنجارشکنی و منکر دیگری شد» افزود: همان طور که نباید به بهانه تعدی به حقوق اشخاص، اجرای حدود و احکام الهی و امر به معروف و نهی از منکر را زیر سوال برد؛ ضابطان قضایی نیز در انجام وظایف موظف به رعایت قانون هستند و مقابله با هنجارشکنی‌ها نباید با تعدی به حقوق شهروندان توام شود.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه مقابله با هنجارشکنی‌هایی مانند «بدحجابی» «بی‌حجابی» و «رفتارهای غیر اخلاقی» قانون مشخص و مدون دارد، گفت: تمام کسانی که در اثر غفلت یا اشتباه مرتکب هنجارشکنی می‌شوند باید بدانند که رعایت حقوق دیگران الزامی است و حتی اگر اعتقاد شخصی به قانونی ندارند باید آن را رعایت کنند؛ بدحجابی و بی‌حجابی جرم است و مجازات آن در قانون معین شده است.

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه «نیروی انتظامی در اصل مقابله با هنجارشکنی‌ها مسیر درستی را انتخاب کرده است و همه باید در انجام وظایف قانونی به آن کمک کنند» تصریح کرد: اگر برخی طرح‌ها و برنامه‌ها دارای اشکالاتی است باید دلسوزان و متدینان جامعه تذکر دهند که اصلاح شود و البته اصل مقابله با هنجارشکنی‌ها نباید در سایه امور فرعی و عرضی قرار گیرد.

بر اساس این گزارش، در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی طرح کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها و از جمله، چگونگی استفاده و بهره برداری از فن آوری های نوین در اداره امور زندان‌ها و زندانیان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 331769

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha